Cubastolen

Historien om Cubastolen begynner da fem glade gutter, Steinar, Per, Hans Olav, Ove og Runar, reiste over Atlanteren for å oppleve fantastiske Cuba på sykkel.

Målet for turen var å sykle overkommelige etapper på den cubanske landsbygda og komme tett på den cubanske folkesjela.

Sykkelgruppa fikk et godt lag med det cubanske folket og der det skortet på spanske gloser, kompenserte de med kroppsspråk og medbrakte gaver.

I tillegg til sigarer, cuba libres og mojitos oppdaget gruppa at de aller fleste cubanerne var utstyrt med en gyngestol. I gyngestolene satt Cubanerne store deler av dagen avslappet og ventet på et eller annet.

Etter en gemyttlig lunsj på tampen av en sykkeletappe fikk Per ideen at det var på tide og gå til anskaffelse av en gyngestol. Etter generøse forhandlinger hadde stolen skiftet eier og alle var fornøyde.

Etter to begivenhetsrike uker skulle de så reise hjem igjen. Flyet de reiste hjem med viste seg og ikke romme gyngestoler. Den populære gyngestolen ble derfor behørlig målt og fotografert.

Da de var vel hjemme ble et knippe fagfolk koblet inn for å gjenskape stolen. Stolen skulle ha den rette balansen, de riktige materialene og den riktige impregneringen for å kunne brukes året rundt. Saltimpregnering bak en 5-hesters Yamaha i Vinjefjorden viste seg til slutt og være den beste måten!

Kontakt oss
Telefon: 90 56 52 40
E-post: steinar@staas.as

 

Besøk vår hjemmeside ved å klikke her